Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

Eigen website starten

Een eigen website starten is leuk. Als je dit niet interesseert, dan zou je niet hier op deze site komen. Kortom, wij gaan er vanuit dat je interesse ligt bij de start van een eigen site. Voordat je start met een site, is het goed om eens na te denken waarvoor je een site wilt hebben. In dit artikel stellen wij de zaken aan de orde die je kunnen helpen bij de beslissing bij het starten van een eigen website.

Eigen website starten

Waarvoor wil jij een website? De volgende categorie├źn zijn mogelijk (niet uitputtende opsomming):

  1. Hobbymatig, je wilt iets vertellen over een onderwerp waar je veel van weet en je wilt je kennis delen met de rest van de wereld.
  2. Bedrijfsmatig, je hebt een onderneming en je wilt de website als een verlengstuk van de winkel gebruiken.
  3. Je bent lid van een vereniging en je wilt via de site de leden van de vereniging informeren over allerlei zaken van deze vereniging.
  4. Je hebt een druk sociaal leven en via een website wil je mensen op de hoogte houden van wat zich afspeelt in jouw leven.

Ongetwijfeld kunnen er nog andere redenen zijn om een site te starten. Ieder idee achter een website vergt een andere aanpak. Als je puur hobbymatig aan de slag gaat, kan een simpel design volstaan. Een gratis provider kan al snel genoeg zijn en de site hoeft niets tot weinig geld te kosten. Heb je een onderneming, dan wil je al snel meer techniek tot je beschikking hebben. Dan is het handig om een database met gegevens te gaan ontwikkelen. Verder moet je site een manier hebben om betalingen te kunnen afhandelen en moet je goed bereikbaar zijn. Dit vergt meer van een website.

Heb je een vereniging en wil je de leden informeren. dan komt aan de orde of alleen de leden de informatie mogen lezen of iedereen. De site moet dan een afgeschermd deel hebben waarop je alleen de leden informeert. Wellicht dat de site dan ook iedereen in staat moet stellen berichten achter te laten op bijvoorbeeld een forum en moet je je eigen profiel kunnen inzien en bewerken als lid.

Kortom, iedere reden om een website te beginnen vergt een andere wijze van aanpak van de website. Vandaar de reden om eerst eens jezelf te gaan dwingen goed na te denken over waarom jij een website wilt gaan bouwen. Wat wil jij de bezoeker laten weten en/of laten doen. Heb je dit helder, dan kun je ook een heldere en duidelijke website gaan neerzetten. Heb je geen doordacht plan, hoe wil je dan bezoekers verleiden om op jouw site te komen en nog belangrijker te blijven en nog veel belangrijker terug te komen?