Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

Afbeeldingen

Iedere site kan altijd afbeeldingen gebruiken. In HTML heb je de tag <img> nodig om een afbeelding goed op de site te plaatsen. Maar achter de tag gaan een aantal belangrijke punten schuil, zeker als jij je site goed wilt ranken in een zoekmachine.

Afbeeldingen tag <img>

In HTML definieer je een afbeelding in je site met de tag <img>. Dit is gelijk een van de tags zonder een eind tag. De <img> tag staat op zichzelf. Om de afbeelding daadwerkelijk op de site te laten zien, moet je nog wel een aantal attributen toevoegen aan de tag.

<img src=”plaatje.gif” alt=”tekst over de afbeelding opnemen”>

Het attribuut src=”…” staat voor source ofwel bron. Hiermee geef je de vindplaats op de server aan van jouw afbeelding. Heb je een map gemaakt op de server voor de afbeelding? Dan bevat src=”map/plaatje.gif” als bestandsnaam.

[ad]

Het alt=”…” attribuut geeft een alternatieve tekst aan voor de afbeelding. Als de site de afbeelding om wat voor reden dan ook niet kan laden, dan geeft deze tag in ieder geval nog wat informatie.

Verder is het alt attribuut uitermate belangrijk voor je SEO (search engine optimalisation) plan. Een zoekmachine kan namelijk geen afbeelding indexeren. Maar een afbeelding geeft wel informatie over wat er op de site staat. Het alt attribuut geeft de zoekmachine deze informatie alsnog.

Wil je de hoogte en breedte van de afbeelding aanpassen? Dan kan dat ook via de attributen width=”…” en height=”…”. Hier kun je in pixels de breedte en hoogte van de afbeelding vaststellen. Deze attributen zijn slim om te gebruiken, aangezien de browser van de bezoeker het formaat van de afbeelding direct weet. Dit zorgt weer voor een betere laadtijd van de pagina.

In het algemeen geldt dat je voorzichtig moet zijn in hoeveel afbeeldingen en wat voor afbeeldingen je gebruikt. De gemiddelde internet bezoeker heeft een broertje dood aan wachten. Duurt jouw site te lang om te laden, dan ben je de meeste bezoekers al weer kwijt.