Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

HTML – browser

Voor het surfen op internet heb je een programma nodig. Dit programma is de browser. Onder andere firefox, internet explorer, opera en mozilla zijn bekende browsers. Helaas zijn de technieken van de verschillende browsers niet gelijk. Daarom dat je met het ontwikkelen van je site soms keuzes moet maken wat je wilt laten zien en wat vooral niet.

Browser

Als je aan de slag gaat met het bouwen van een site, heb je de browser ook nodig om je site zelf te zien. Wijzigingen in de opmaak en de lay-out wil je graag testen gedurende je ontwikkelfase.  In Internet Explorer vind je onder F12 een belangrijk hulpmiddel voor het bouwen van sites.

Je eerste website pagina

Hoe kun je zelf een webpagina maken? In iedere tekstverwerker kun je een pagina opzetten. Het makkelijkste is om te beginnen in kladblok of Notepad van Windows. Deze staat vaak bij bureau accessoires. Door de tags in te typen van hierboven en wat tekst te plaatsen in de body heb je al snel een eerste pagina opgezet. Vervolgens moet je de pagina gaan opslaan.

[ad]

Via “bestand” -> “opslaan” kom je in een scherm waar je de plaats van de pagina kunt bepalen en waar je de pagina een bepaalde naam kunt geven. Wat ook mogelijke is, is het bestand een extensie meegeven die jij wilt. Onderaan staan twee vakken. Een heet bestandsnaam en de ander heet opslaan als type. Bij opslaan als type zet je de inhoud op “alle bestanden”. In het vak van de “bestandsnaam” type je de naam van het bestand. Bijvoorbeeld index.html is een goede naam voor de eerste pagina.

Als je de bestandsnaam “index.html” neemt, dan is .html de extensie en is index de bestandsnaam. Denk aan de punt. Alle pagina’s eindigen op .html. Later zul je zien dat dit ook .asp of .php kan zijn of nog andere extensies.

Als je nu onthoudt waar de pagina staat opgeslagen, dan kun je in de browser de website openen. In Internet Explorer gaat dit als volgt:

  1. open de browser IE
  2. ga naar bestand -> openen
  3. zoek via bladeren je bestand weer op en selecteer het bestand, druk op openen
  4. druk op OK
  5. klaar

Je eerste pagina is nu klaar. Je hoeft de site niet online te zetten om deze te testen. Zolang je alleen met HTML werkt, kun je offline de site prima testen.