Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

POST method

POST method

De andere manier om data door te geven van de ene pagina naar de andere pagina of van een pagina naar een database is via de POST method. In tegenstelling tot de GET methode gaat de POST methode niet via de url. Dit is het grootste en meteen belangrijkste verschil.

Voordeel van de POST methode is dat de data iets moeilijker is te onderscheppen door een bezoeker of hacker van de site. In de url kan iedereen knoeien met de data, met de POST methode kunnen de meeste mensen dit niet.

Hoe werkt de POST methode?

De Post method is uiteindelijk een manier om de inhoud van een formulier te verzenden. Het verzenden kan inhouden dat op de ene pagina iets wordt ingevuld en je site dit op een andere pagina weer laat zien. Maar wat vaker zal gebeuren, is dat je een formulier maakt om iets in de database te plaatsen.

[ad]

Om de werking van de Post method duidelijk te maken, daarom eerst een klein voorbeeld.

<form action="" method="post">
<label>Vul een naam in:</label>
<input type="text" name="naam" /><br />
<input type="submit" name="submit" value="submit" />
</form>
<?php
if(isset($_POST['submit']) && !empty($_POST['naam']) {
$naam = $_POST['naam'];
echo $naam;
}?>

Allereerst maak je een formulier aan om data te versturen. Dit is eigenlijk altijd standaard. Iedere wijze van werken met data begint ergens met een formulier. Alleen nu vul je bij de method niet de GET method maar juist de POST method.

Vervolgens in de PHP sectie ga je met de inhoud van het formulier werken. Allereerst check je of de submit button is ingedrukt en of de waarde van het veld naam niet leeg is.

De beide functies isset() en empty() zijn standaard PHP functies. De eerste functie controleert of iets een waarde heeft gekregen, hier namelijk of de submit button is ingedrukt. De functie empty() controleert of een veld leeg is. Door er een uitroepteken voor te zetten, check je of het veld juist niet leeg is.

Pas als de checks zijn gedaan en akkoord zijn, dan pas ga je de verzonden data verwerken. Nu kun je allerlei dingen gaan doen met de data. Je kunt er nog meer controles op gaan doen.