Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

Seo

Search Engine Optimization ofwel SEO is een hot item. Hoe krijg je jouw site boven in de zoekmachines? De vraag waar veel websites mee worstelen. Wat moet je wel doen en wat juist niet? Daarom een aantal praktische tips om snel mee aan de slag te gaan….

SEO – content

Google scant de inhoud van je site en kijkt naar alles wat er op je site staat. De techniek van Google is zo verfijnd, dat Google dubbele content (bijvoorbeeld het “betere” jatwerk van andere sites) direct afstraft met een lage ranking.

Tip: schrijf unieke content. Zorg ervoor dat je nooit dubbele content opneemt.

Update site

Zorg dat je regelmatig nieuwe content levert op je site. Google waardeert een site met regelmatig nieuwe content beter dan andere sites. Het draait uiteindelijk om goede informatie bij Google en ook andere zoekmachines. Sites die nooit content vernieuwen staan stil in deze redenatie en krijgen daarom een lagere ranking.

Tip: zorg dat je niet je kruit in één keer verschiet, maar deel het op over meerdere weken/maanden.

Tip: denk aan het schrijven van een blog of artikelen op je site om regelmatig nieuwe content te creëeren.

Opmaak van de site

Meta tags geven Google informatie over jouw site. Niet alle meta tags zijn nog van belang. Met name de meta tag <meta name=”description” content=”unieke zin waarin je de inhoud van je site kernachtig weergeeft”> is van groot belang. Iedere pagina moet een unieke zin hebben. Google kijkt naar deze meta tag om te beoordelen hoe uniek je paigna is. Vervolgens hangt Google aan de site een bepaalde waardering.

Tip: zorg ervoor dat iedere pagina een unieke omschrijving krijgt zodat zoekmachines de site sneller een goede waardering geven. De omschrijving moet wel slaan op de inhoud van de site. Misbruik heeft geen zin (meer)…….. en leidt tot lagere waardering.

Tip: de omschrijving moet niet langer dan 170 of 180 karakters zijn.

Title site

Iedere pagina heeft in de header de tag <title>Titel omschrijving</title>. Hierin zet je een pakkende titel neer die goed de inhoud van je pagina weergeeft. Het verdient zichzelf terug om voor iedere pagina een goede, unieke titel te verzinnen. Google waardeert een unieke titel hoger dan een voor iedere pagina gelijke titel.

Opmaak van je site

De opmaak van je site bepaalt mede de waardering van je site binnen zoekmachines. Als je een titel maakt, zet deze tussen <h1>…</h1> of <h2>…</h2> tags. Let op dat een titel tussen <h1> tags een hogere waardering krijgt dan een titel tussen <h2> tag. Maar ook hier geldt dat overdaad schaadt……..

Belangrijke woorden voor je pagina kun je tussen <b>….</b> tags zetten. Wees hier wel terughoudend in. Een woord tussen bold tags geeft een belangrijk thema of key word weer van je pagina. Een zoekmachine geeft daar meer aandacht aan dan gewone normale tekst. Teveel bold tags duidt op misbruik en zorgt weer voor lagere ranking van je site.

Tot slot

Als je een site hebt, klik eens op je rechtermuisknop en bekijk de “view source”. Hiermee krijg je inzicht in de wijze waarop je site is opgebouwd, dit is namelijk de broncode van je site. Een goede opbouw met goede tags, goede meta tags en goede titels zorgt voor een beter zoekresultaat in zoekmachines. Is je broncode een “puinhoop”, ga er dan mee aan de slag.

Category: Algemeen, SEO