Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

Webwinkel beginnen

Het internet is niet meer weg te denken uit deze tijd. Of je nu als particulier of als ondernemer het internet bezoekt, in beide gevallen heeft het internet voor een hele nieuwe denktrend gezorgd. De traditionele winkel is steeds moeilijker om vol te houden, terwijl webwinkels als paddestoelen uit de grond lijken te schieten. Een webwinkel beginnen vergt wel kennis en ervaring.

Webwinkel beginnen

Net als met ieder plan om een onderneming te beginnen, vereist een webwinkel ook een ondernemingsplan. Wat is je product? Hoe ga je het product leveren? Waardoor onderscheid jij je van andere webwinkels? Hoe kom je aan bezoekers? Wat is de naam van je onderneming? Allemaal vragen waarover je moet nadenken als je een webwinkel wilt beginnen. Een goed ondernemingsplan helpt je daarbij.

Een webwinkel verschilt uiteindelijk niet veel van een normale winkel. Alleen heb je vaak geen fysieke winkel meer, maar alleen een aantal pagina’s met tekst en afbeeldingen. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld moet gaan nadenken wat de geschikte rechtsvorm is voor jouw site. Is dit een eenmanszaak of een besloten vennootschap?

Verder vraagt een onderneming om het bijhouden van een administratie. Hoe ga jij dit doen? Doe je dit zelf of besteed je dit uit? Hoe regel je de maandelijkse of kwartaal aangiften omzetbelasting?

Een goede start van een webwinkel is om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Daarmee meld je de onderneming direct aan bij de Belastingdienst.

Internetsite

Heel specifiek voor een webwinkel is uiteraard welke techniek je gaat gebruiken om een webshop te starten. Er zijn zeer veel oplossingen te vinden op het internet, zowel betaald als onbetaald. Dit vraagt derhalve om een investering van tijd om uit te zoeken welke webshop techniek het beste past bij jou.

Een belangrijk element bij de uiteindelijke keuze zal zijn de veiligheid van het betalingsverkeer. Hoe regel je dat cliënten van jouw webwinkel veilig kunnen betalen? Dit kun je uiteraard zelf helemaal gaan uitvogelen, maar inmiddels heb je ook zeer goede oplossingen zoals PayPal of Ideal. Deze betalingsoplossingen kunnen zeer interessant zijn voor jou als webwinkel beheerder.

Een ander belangrijk aandachtspunt bij je keuze van een oplossing voor de webwinkel software moet zijn hoe gemakkelijk je de site kunt bewerken om hoog in Google te komen. Kun je hier veel zelf in betekenen of ben je overgeleverd aan de grillen van bouwer van het pakket? Let wel dat jouw bestaan als eigenaar van een webwinkel uiteindelijk afhangt van het aantal bezoekers dat je trekt. Een slecht gebouwd pakket zal nooit veel bezoekers trekken. Een iets duurdere oplossing kan dan wellicht een veel betere investering zijn. Een alternatief voor mensen die niet goed zijn in programmeren en/of design is een kant en klaar ecommerce platform zoals seoshop een mogelijkheid.

Tot slot moet je nadenken over de  vraag hoe je de site kunt bijhouden. Hoe ingewikkeld is het om updates door te voeren? Moet je daarvoor een externe partij benaderen of kun je dit zelf doen? Wil je dit zelf doen?

Dit is een korte introductie in een aantal aandachtsgebieden als je overweegt zelf een webwinkel te beginnen. Maar ook hier geldt dat een goede voorbereiding de helft van het werk is. Neem daarom de tijd om je idee goed uit te werken. Succes.