Regnery.net Internet

HTML CSS PHP MYSQL JQuery SEO – internetoplossingen

Zoekmachine richtlijnen

Onder andere Google publiceert richtlijnen waarmee je aan de slag kunt. Zoekmachines geven richtlijnen waarmee je een algemene leidraad hebt hoe je wel en hoe je vooral niet met je site moet omgaan.

De algemene gedachte van een zoekmachine is om die sites naar voren te laten komen die het meeste waarde toevoegen aan wat bezoekers willen zien of lezen. Door de jaren heen zijn deze technieken verfijnd en manipuleren van zoekmachines heeft eigenlijk geen zin meer.

Algemene tips

  •  zorg voor kwalitatieve goede en unieke content. Een site maken met valse voorwendselen heeft geen zin.
  • trucjes verzinnen om beter naar voren te komen in een zoekmachine zijn nutteloos. Besteed de aandacht liever aan de inhoud en opbouw van je site.
  • zorg voor waardevolle links met andere sites waar je bezoekers ook echt daadwerkelijk iets aan hebben. Linkverzamelpagina’s hebben over het algemeen weinig toegevoegde waarde of zijn zelfs ronduit slecht voor uw ranking. Zoekmachines zijn in staat om dit soort sites te filteren en kennen weinig waarde toe aan dit soort links.
  • Via voorgeprogrammeerde sites links aanmelden is een slecht idee. Zoekmachines hebben dit soort sites allang door en blokkeren deze sites of kennen daar een zeer negatieve waarde aan toe. Via dit soort sites je site aanmelden (wie heeft dit niet gedaan?) laat dat voortaan maar achterwege. Kies voor de persoonlijke aanmelding en verdiep je in de zoekmachine waar jij graag een goede positie in wilt hebben.

Opbouw site

In de opbouw van je site kun je veel zelf doen. Verdiep je in de richtlijnen van W3C om te kijken of je site voldoet aan de standaard. Zoekmachines kunnen goede tags beter indexeren. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een <p> tag altijd afsluit met een </p> of een <h1> met een </h1> tag. De crawler van de zoekmachine kan de site in dat geval beter lezen.

Controleer regelmatig of de links op je site nog kloppen. Gebroken links zijn slecht voor de ranking van je pagina.

Een site waarin dynamische inhoud voorkomt en gebruik maakt van urls met een ? erin komen slechter naar boven in zoekmachines. Zorg er daarom voor dat je zo min mogelijk gebruik maakt van deze techniek. Via zogenaamde .htaccess bestanden kun je de urls herschrijven naar zoekmachine vriendelijke urls.

Afbeeldingen

Hoe mooi een afbeelding een site ook maakt, voor de zoekmachine optimalisatie van je site is het slecht. Een crawler van een zoekmachine kan slecht omgaan met afbeeldingen. Geef een <img> tag daarom altijd het attribuut alt=”…” mee als omschrijving. Ook hier geldt dat je iedere afbeelding bij voorkeur een unieke omschrijving meegeeft. Immers, unieke content is de regel!!

Ben je erg goed in flash? Leuk, maar voor je site niet…… Crawlers hebben geen idee wat ze er mee aan moeten. Crawlers willen liever tekst. Overweeg daarom gebruik te maken van andere technieken zoals JQuery om hetzelfde resultaat te bereiken. Je site zal even mooi zijn, maar vele malen beter te vinden zijn in zoekmachines. Uiteindelijk maak je die site toch voor bezoekers……?

Doe er je voordeel mee, maar er is nog veel meer te vertellen over SEO. Wordt vervolgd…..